Ballagás 2024

2024.04.30. 09:15

Elbúcsúztak a kollégisták Győrtől - Két díjat is átadtak az ünnepségen - fotók

Több tucatnyi győri kollégista búcsúzott középiskolai tanulmányai városától hétfőn késő délután.

Kisalföld.hu

A búcsúzó kollégisták a győri Városháza előtt. Fotók: Nagy Gábor

A győri Városházán tartott ünnepségen a ballagó diákokat dr. Pergel Elza alpolgármester, Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, valamint Csorba János evangélikus lelkész köszöntötte. Utóbbi áldásban is részesítette a diákokat. 

"A kollégisták ballagásának több mint három évtizeden átívelő hagyománya van Győrben. Ez már a 32. alkalom volt, amikor a végzős kollégistákat a győri Városházán köszöntötték. 1992-ben a kollégisták első helyi ballagását Bári Olga, Győr Pro Urbe-díjas önkormányzati képviselője, egykori kollégiumvezetője hívta életre" - tudtuk meg Nagy Friderikától, a Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium kollégiumvezetőjétől.

"A mostani búcsú nem mindenkinek jelenti a tényleges elköszönést, hisz a végzősök közül sokan Győrben tervezik folytatni az életüket és tanulmányaikat. A városunkba érkezett középiskolásokat a kezdetektől fogva igyekszünk lokálpatrióta szemlélettel felvértezni, hisz ha itt maradnak 4-5 év után, ők is érezzék sajátjuknak és főként szeressék választott városukat" - közölte Pintér Ildikó, a Kazinczy Ferenc Gimnázium kollégiumvezetője.

A hétfői ünnepségen a Lajos Kollégium Wild Dream Team nevű zenekara, gitárszakköre és énekkara örömzenélt.

A megható városházi ballagáson a Kossuth Lajos Kollégium Győri Egyesülete átadta az Arrabona Collegiata díjakat. Az elismeréseket 2022-ben alapították. Idén Germán Ildikó, a Kossuth Lajos Kollégium kollégiumtitkára, valamint Fehérvári Zsuzsanna, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium kollégiumi nevelőtanára érdemelte ki.

Felvételünkön a díjazottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában